Den har landat tillsammans med den definitiva sommaren och värmen. Äntligen är den här, den nya plattan ”Genom vargarnas land”.

Vad kan man känna annat är stor glädje en sådan här dag. Och förstås tacksamhet i hjärtat till alla som varit med på vägen och gjort det så bra.

Det har verkligen varit en resa. Från skrivandets och komponerandets våndor inte minst förra hösten till det spännande samarbetet med Paul och alla musikerna i studion under vintern och våren.
Förutom Paul Börjesson på bas, sång, gitarrer, mandola är det:
Ted Hector: Keyboard, melodika, reseorgel
Viktor Buck: Elgitarr
Micke Häggström: Trummor, percussion
Pelle Claesson: Trummor, percussion
Johanna Strömblad: Sång
Dan-Erik Sahlberg: Sång, flöjt
Emma Peterson: Sång
Emma Reid: Fiol
Richard Bergner: Percussion
Niklas Widén; Pedal steel
Andreas Holmlund: Bleckblås

Veckor och månader av koncentrerat skapande är avslutat och har fått formen av ett CD album. 12 låtar med personliga, existentiella texter om liv och död, om sorg och hopp, skönheten i skapelsen och förunderliga möten med människor, musikaliskt förpackade i min variant av rock i gränslandet till blues och folkton. Det känns stort att hålla den i handen. Tack alla ni som stöttat och gett goda ord på vägen.
Bilderna till konvolutet är fotade i det naturområde som vi har bakom knuten i Tyresö. Storskog och, vem vet, kanske vargterräng. Ett landskap som vi tycker klingar väl ihop med stämningen i musiken. Rikkard och Tobias Häggbom står för foto och design. Dennis Guldstrand har fotat till affischer och annonsmaterial. Jag hoppas att ”Genom vargarnas land” skall hitta fram till dig och att du skall tycka om den.
Och i höst blir det turné med det nya materialet. Bengt Johansson Band och ”Invitation Tour” kommer att rulla ut på vägarna i september. Återkommer snart med turnéplanen för hösten.

Bästa hälsningar
Bengt Johansson