Svag vind från sydost och ovanligt milt för årstiden. Vi har lagt presenning på sommaren och gör oss redo för köld, mörker och snö. Inte så dumt tycker jag trots allt, som längtar efter att ge mig ut i längdåkningsspåret runt hörnet. Det finns ju också en mysfaktor med brasor i kaminen och trevliga fikastunder och massor av levande ljus. Mörkret är temporärt och går att lysa upp. Väl värt att betänka!
En annan glädjekälla för mig personligen är att den nya notboken ”150 sånger” äntligen är här. Jag har i en notbok alltså samlat hela min sångproduktion ( Ett projekt som Erik Tilling har legat på mig om i flera år, tack Erik!). Nu har det blivit av och jag har den i handen. En stor glädje! Hoppas naturligtvis att den skall bli till glädje också för många andra. Stort tack till Michael Millard som hjälpt mig med noter och notlayout. Till Dennis Guldstrand som fotat och Tobias Häggbom för design.

Vi har haft en fin och intensiv höst med många konserter. Invitation Tour har rullat på från söder till norr och det känns väldigt lyckat. Många har kommit, många har bjudit med vänner och spelglädjen i musiken och i bandet har smittat av sig. Sångerna från ”Genom vargarnas land” har varit som hand i handske och vi vill tro att de här kvällarna har gjort skillnad i människors liv och att det har öppnat kyrkdörrarna lite mer på glänt för många. Flera har i alla fall anmält sig till Alfakurser som en konsekvens att det de varit med om på ”Invitation Tour” konserterna, något vi gläds över. Tror verkligen vi behöver jobba på att överbrygga avståndet mellan kyrka och samhälle, mellan fromma och ofromma. Vi är inte så olika och vi behöver alla Jesus.

I slutet av året gör vi en resa till Sydafrika där jag har en del av min släkt. Vi ser fram emot en ovanligt varm Jul, mycket äventyr och inspiration och jag skall också sjunga på Gudstjänst i en kyrka i Johannesburg på Juldagen.

Vi ser fram emot det nya året som kommer vad det än innebär. Vi gör planer, vi ber och funderar och så får vi lägga alltihop i Guds hand. Då blir det bäst och där är vi trygga hur än framtiden vecklar ut sig.

Varma hösthälsningar
Bengt Johansson