Sommaren har kommit. Kvällarna är långa och ljusa och fågelsången ljuvlig.En ganska regnig start har det varit men vi får hoppas att solen och värmen hinner göra sitt också så att vi får ladda batterierna inför höst och vinter.

För mig har det varit en vår med mycket målande. Jag skall ha en utställning i sommar. Den 14 juli klockan 11.00 är det vernissage i Salem, Mullhyttan (Närke). Det är ju platsen där jag växte upp och Salem är min gamla hemförsamling. Det känns verkligen spännande och roligt att få återvända till ”rötterna”. Jag har också hämtat motiv till många av målningarna från omgivningarna. Vi har vårt släkttorp där i närheten (Sixtorp). ”Där stannar tiden” är temat på urställningen. På lördagskvällen skall jag också ha en konsert i Mullhyttans kyrka. Allt sker under marknadshelgen då tusentals människor kommer till bygden.

Jag har också arbetat med en mässa under vinter och vår. Vi framförde den i Broby kyrka i Skåne i april och kommer att spela in den i augusti, september med release i oktober 2012. Det blir 6 helt nyskrivna sånger och 6 äldre sånger i ny tolkning. Klara musiker är Ted Hector, Paul Börjesson, Richard Bergner och jag själv. Ev någon mer på gitarr.
Hoppas du får en bra sommar med både vila och inspirerande möten. Kanske ses vi någonstans på vägarna!

Varma sommarhälsningar
Bengt Johansson