September är på väg ut och hösten har kommit på allvar. Regn och sjunkande temperaturer och mitt i allt fina soliga dagar med en natur som skiftar i eldiga färgackord. Jag gillar hösten, lugnet, att gå i skogen på fuktiga stigar och med sparsamma ljud från fågelflockar på väg mot söder.

Hösten 2012 fick för mig en intensiv start.  Inspelningen av det nya albumet;  ”Gå djupare/ En mässa” började redan  i mitten av augusti och sedan har det varit fullt upp med pålägg, mixning, mastring och arbete med notboken som kommer ut samtidigt med skivan.

Inspelningsplatsen var körrummet i Maria Magdalena kyrka på söder i Stockholm. En intagande, sakral plats med vackra glasfönster och en skön rymd (och rymdklang). Där fann vi också en fin kyrkorgel som användes flitigt av herr Ted Hector. Vi spelade in det mesta av grunderna samtidigt för att få det så varmt och levande som möjligt. Förutom Ted och mig var det Richard Bergner på percussion och Paul Börjesson som både var tekniker och spelade kontrabas. ”The Masters Voice” kom och körade på några sånger och även Johanna Strömblad Jonasson och Emma Peterson var med. Dan- Erik Sahlberg spelade ett flöjtsolo och Jens Lindell kompletterade med trummor på ett par spår.

Releasen för både CD och notbok är i mitten av oktober ( 17/10) och förhoppningsvis släpps den  även digitalt samma datum.

”Gå djupare/ En mässa” är en skiva jag längtat efter att få göran ända sedan i mitten på 80-talet då började fira ekumeniska nattvardskvällar i Brickebergskyrkan i Örebro. Kvällar som innebar en fördjupning i tron och synen på nattvarden för många, så även för mig. Ett antal år senare har jag nu fått möjlighet att forma sånger för en hel mässa (5 äldre och 7 nyskrivna sånger) och jag hoppas det skall bli en samstämmighet och helhet som blir till välsignelse och kan väcka oss till en växande förundran över gudstjänstfirandets rikedom, över nåden att få möta Kristus själv i mässans djup och glädje.

”Gå djupare/ En mässa” framförs i sin helhet på en gudstjänst i Filadelfiakyrkan,  Stockholm den 21/10 kl 18.00. Andra tillfället blir i Floda Missionskyrka den 11/11 kl 18.00.