Mitt i sommaren har vi börjat spela in en julskiva. Lite märkligt kan det låta kanske men för mig känns det fantastiskt bra. Planerna började smidas redan hösten 2012 och sånger med julens tema började ta form.Under våren har jag fortsatt skriva och till slut blev det 7 nyskrivna sånger, 1 översatt (Martin Smiths fina ”Song Of Salomon” som blivit ”Var mig när” på Svenska) och 4 kända och älskade julsånger (”Ett barn är fött”, ”Go tell it on the mountain” med flera) i nya arrangemang.

Paul Börjesson är återigen med och spelar och producerar tillsammans med ett gäng underbara musiker. En fantastiskt rolig sak är att den Norska kören ”Mosaic” kommer att medverka på skivan och vi planerar också en gemensam turné i Norge och Sverige i december 2013. Datum och platser kommer senare.

Nu gör vi lite sommaruppehåll i inspelningarna och drar igång igen i augusti. Namnet på skivan kommer att bli ”När natten blev ljus” och releasen planeras till slutet på oktober. Jag återkommer med mer info under resans gång. Ha en underbar sommar så länge.

Varma hälsningar Bengt Johansson