Under många år har han passat på att ta lite ledigt under advents och jultiden. I år blir inte så för Bengt Johanssons nya album är en Julskiva.  I slutet på oktober  är det release och under Adventstiden i December blir det turné i Sverige och Norge.

Titeln på den nya plattan är ”När natten blev ljus” och musikaliskt spänner den över hela Bengts register; från folkton till blues, country och rock. Skivan innebär också ett nytt och spännande samarbete den Norska kören  Mosaic (www.mosaicmusic.no). Den Oslobaserade kören räknas idag till en av de främsta i Norge och deras unika sound sätter självklart sin prägel på skivan. I Sverige är de kända för sitt tidigare samarbete med Samuel Ljungblahd.

Julen är ju en väldigt traditionsbunden tid men trots det har Bengt  vågat sig på att skriva nytt.  Fyra av sångerna är julklassiker och en är en översatt  men  7 av 12 är alltså nyskrivna. ”Det har varit både utmanande och inspirerande , men jag vill ge mitt bidrag.  Julen handlar ju om det största, det oerhörda- att Gud stiger ner  till oss för att i sin kärlek dra oss till sig, vad det än kostar honom. Det är ett ämne som aldrig blir uttömt  som ständigt fyller oss med förundran och lovsång” säger Bengt Johansson.

Skivan är inspelad i Stockholm och Oslo från Juni till September 2013 och producent tillsammans med Bengt är än en gång Paul Biktor Börjesson. Medverkar på skivan gör förutom Mosaic och Bengt Johansson på sång, gitarr och elgitarr:

Paul Biktor Börjesson: Bas, mandolin, gitarr och sång
Ted Hector: Piano, orgel, keyboards
Pelle Claesson: Trummor, percussion
Johanna Strömblad Jonasson: Sång
Jonas Lidholm: Percussion
Emma Reid: Fiol
Dan-Erik Sahlberg: Keltisk flöjt
Nicke Widén: Pedal Steel

 

Köp ditt ex i din butik, på Itunes eller via butiken här på hemsidan där du också kan provlyssna. 

Mer info om datum, platser och biljettköp för Julturnén hittar du om du klickar på Konserter.