Bengt Johanssons nya platta har nu anlänt.  Det är han 20:e album räknat från debuten ”Vind över vatten” (1989) och den hade release den 30/9, 2017. Titeln på den nya CD:n är ”Klara låga” och den består av 11 nyskrivna sånger.

Textmässigt rör den vid det som livet handlar om på djupet; att söka och finna den väg som bär både i liv och död, i glädje och sorg. Musikaliskt har den en stor bredd med Bengt Johanssons gitarrbaserade sound i grunden och den är om igen producerad i samarbete med Paul Biktor Börjesson.

”Att skriva nya sånger är min passion”, säger Bengt. ”Att genom en sång få hjälpa någon till fördjupad tro är stort, men det största för mig är ändå lovsången: Att vi får ge våra liv och vår sång till den Gud den Högste. Vilken gåva, vilken glädje!

Som uppföljning på den nya CD:n kommer turnén ”Sing along tour”

En turné som pågår hela vintern/våren 2018

Sing Along Tour är konsertkvällar med Bengt Johansson Bandpubliken är kören. Det blir kvällar då man inbjuds att delta och sjunga med i många av Bengts sånger både från den nya skivan och från listan av klassiker.

Turnéplanen:

19/1, Tranås

20/1 Huskvarna

21/1 Eskilstuna

9/2   Gävle

10/2 Falun

11/2 Linköping

9/3   Öckerö

10/3 Helsingborg

11/3 Örebro

11/4 Uppsala

12/4 Örnsköldsvik

13/4 Piteå

14/4 Skellefteå

15/4 Umeå

Bengt Johansson Band består av:

Bengt Johansson: Sång , gitarr, elgitarr

Paul Biktor Börjesson: Bas, sång

Ted Hector: Keyboards

Viktor Olofsson: Gitarrer, mandolin, sång

Pelle Claesson: Trummor

Johanna Strömblad Jonasson: Sång

2017-12-14T15:06:52+00:00