Det här är något jag tänkt på länge. Nu är det dags!

Vad roligt det skall bli med en konsert där bandet spelar och publiken är kören.

En konsertkväll som inte är så mycket en konsert som en gemensam upplevelse av musiken och lovsångens kraft och glädje.

Upplevelsen av att sjunga lovsång tillsammans är öppnande. Det vi sjunger om berör oss. Gamla och unga, redan frälsta och bara nyfikna.

I en tid av kris och fördjupning i mitt liv på slutet av 80-talet föddes en ny sång av tacksamhet och förtröstan i mitt hjärta. Lovsången till Den Högste har sedan dess varit grundtonen i mitt musicerande och sångförfattande. I snart 30 år har jag haft förmånen att skriva och spela in sånger som har fötts på vägen. Till min glädje och förundran har jag under åren förstått att många av dem sjungs och används i skilda kyrkliga sammanhang utöver vårt land.

Under hösten (oktober 2017) har jag haft release på ett nytt album (Klara låga) med nyskrivna sånger. Sånger om Gud, om glädjen i honom och förundran över hans kärleks stora plan för oss i Kristus. Ett album med mycket lovsång.

Sånger från den nya skivan kommer naturligtvis att finnas med, men sångerna på konserten kommer från alla CD-skivor som det blivit fram t o m Klara låga (nr 20!).

Jag tror att en Sing along konsert kan bli en verkligt härlig kväll, en helig happening som kan dra både kyrkfolket och mindre kyrkvana in i Guds ljuvlighet och kraftfält!

Tyresö den 10/11, 2017

Bengt Johansson