Efter några års väntan för sina lyssnare så kommer Bengt Johansson nu med efterlängtad ny musik.
Den 24 september är det release för Bengt Johanssons nya album: ”Sorgen och kärleken” (både på digitala plattformar och som fysisk CD)

Albumet består av sånger som alla vuxit fram under de senaste två åren. Med andra ord under en tid präglat av stor ovisshet och inställda konserter på grund av rådande pandemi. För Bengt med familj har tiden också inneburit ett uppbrott från Stockholm och flytt till Närke.

Detta har dock inte hindrat Bengt från att skapa. Resultatet består av tio sånger om livets skörhet, skapelsens skönhet och Guds kärlek som omfamnar oss genom allt. Ord och musik smyckar varandra genom hela albumet som rymmer både lovsång och längtan. Genom alla sånger finns en grundton av hopp och tillit, som sedan förgylls av varje sångs unika karaktär.

Just den unika karaktären kan för den vana lyssnaren bli extra påtaglig i det nya albumet. ”Han har en speciell förmåga att hitta rätt känsla i musiken för varje sång” säger Bengt Johansson om Viktor Olofsson, som är producent för ”Sorgen och kärleken”. Viktor har varit gitarrist i Bengts band under ett antal turnéer och spelningar, men det här är första gången som de producerar musik tillsammans. Det nya samarbetet har för Bengt inneburit inspirerande musikalisk input som resulterat i ett större och mer slipat sound.

Det här är en stark och genomarbetad platta, som gör rum för eftertanke och väcker hopp. I både ton och ord blir vi påminda om en Gud som burit, bär och kommer att bära genom allt – i både sorgen och kärleken.

 

Medverkande på albumet

Bengt Johansson: Sång, ack gitarr, elgitarr, dobro

Viktor Olofsson: Ack gitarr, elgitarr, bas, trummor, mandolin, dobro, sång

Ted Hector: Piano, orgel, keyboards

Magnus Boqvist: trummor

Johanna Strömblad Jonasson: Sång

Michael Jeff Johnson: Sång

Titti Hvenare: Sång

Ellen Vingren: Sång

Malin Boqvist: Cello

Miriam Simonsson: Violin, viola

Per Boqvist: Trummor

 

En releaseturné med band i slutet på oktober är också klar

22/10 Jönköping, Allianskyrkan 

23/10 Kumla, Betania, Åbytorp

24/10 Stockholm, Centrumkyrkan

 

Kontakt: 070-5720786, mail: bengthenry@gmail.com